Att banta med hjälp av bantningpiller

Det finns idag många olika sätt att banta på. Ett av alternativen är att använda sig av någon form av bantningspiller och då gärna de som finns att köpa hos apoteken eller i hälsokostbutiker. Ibland kan dessa piller förskrivas av en läkare, särskilt om man har en skadlig övervikt som kan äventyra hälsan.

När man blir förskriven ett bantningspiller på recept, blir dessa oftast mycket billigare att köpa genom apoteket.

Användandet av bantningspiller
Man bör inte använda bantningspiller om man är minderårig eller gravid. Innan man över huvud taget börjar med någon form av kosttillskott som skall befrämja en bantning, bör man först rådgöra med sin läkare, så att man inte får några men av användningen. Bantningsmedel bör aldrig ersätta en sund och välavvägd kosthållning och man bör inte enbart inta bantningsmedel utan övrig kost. Piller och kosttillskott skall endast användas av personer som i övrigt har en god hälsa.

Alternativ till bantningspiller
Många gånger kan man finna bättre alternativ till att börja använda bantningspiller. Om man helt lägger om sin kost till att bli vegetarisk, kan detta leda till att man minskar sin vikt på ett sundare sätt. Grönsaker kan man dessutom äta i en större mängd utan att för den skull få ett alltför stort kaloriintag. Dessutom är en vegetarisk kost sundare än den som innehåller animaliska produkter.

En ökad träning kan även det vara ett alternativ till bantningspiller. Många gånger ger detta en mera långvarig viktminskning, då bantningsmedel kan ge en jojoeffekt hos viktminskningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *