LSS boende

Gryning Vård är offentligt ägt av samhällssektorn och kan erbjuda olika typer av lss-boende. På så sätt kan fler barn och ungdomar få en bättre start i livet och även få hjälp med ett fungerande familjeliv. LSS boenden erbjuder även stöd till närstående som föräldrar och övrig familj och tillsammans arbetar man genom exempelvis samtalsterapi för att skapa en situation som fungerar för alla som är med i familjen.

Claesborg
Claesborg är ett LSS boende som tar emot unga pojkar i åldrarna 11 till 18 år. De har fokuserat på pojkar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt social problematik. För att man ska bli placerad på Claesborg är förutsättningen att den sociala problematiken ska vara kopplad till funktionsnedsättningen. Målgruppen hos Claesborg har autism samt svårigheter med skola och inlärande. Claesborg tar ej emot pojkar som är kriminella eller har ett missbruk.

TEACCH vård
Claesborg erbjuder bland annat boende som har särskild service efter hur behovet ser ut. Man arbetar med TEACCH som skapar anpassning för individen samt sätter gränser och krav i vardagen. Man gör även en individuell anpassningsplan för pojken tillsammans med föräldrar eller vårdnadshavare som är inriktad på utveckling samt genomförande. Föräldrar eller vårdnadshavare är alltid direkt inblandade i behandlingen för att det ska bli så framgångsrikt som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *